Bir Gün Belki Hayattan

Bir Gün Belki Hayattan - FLV Ein Ausschnitt aus dem Film

Synopsis

Bu belgeselde, Cem Karaca’yla özdeşleşen ve yeni versiyonları ile müzik dünyasında sürekli gündemde kalan “Resimdeki Gözyaşları”adlı parçadaki arka vokallerin tamamıyla rastlantı sonucu ortaya çıktığını şarkının bestecisi Mehmet Soyarslan’dan öğreniyoruz. “Heeeyyy paaa”ları Karaca ve Apaşlar 1967’de şarkıyı kaydetmeye gittikleri Almanya’da daha stüdyoya girmeden, Alman müzisyenler kayıtlara ekleyivermişler.

“Babalar”a ilişkin böylesi detaylardan haberdar olmayan Mor ve Ötesi vokalisti Harun Tekin, bunun nedenini en eski rock kuşağı ile yeni kuşağın arasında bir kuşağın olmamasına bağlıyor. Tekin’e göre: “çünkü onların üzerinden tank geçti.” Belgeselde Harun Tekin ve arkadaşları bize günümüzün rock dünyasına ışık tutarken, Moğolların basçısı Taner Öngür, 60’lı 70’li yıllarda “Anadolu Pop” olarak adlandırılan akımı anlatıyor.

“Bir Gün Belki Hayattan” belgeseli için son olarak İzmit’te Rock’n’Dark Express Üniversiteliler Rock Müzik Yarışması’nı izleyen NTV – Hayatımızın Fon Müziği ekibi, yaz aylarından itibaren çeşitli rock etkinliklerini takip etmiş, Bulutsuzluk Özlemi’nin 20. yıldönümü dolayısıyla birlikte sahne alan B.Ö, Duman ve Mor ve Ötesi’nin provalarında hazır bulunmuştur.

Belgeselde, Mor ve Ötesi, Teoman, Aylim Aslın, Athena gibi genç rock kuşağı temsilcilerinin prova, performans ve konserleri görüntülerine, sanatçıların, dünya görüşlerine yer verilmektedir. Erkin Koray’ın konserinde, torunu yaşındaki fanları ona eşlik etmektedir. Bunun dışında Moğollar, bu belgesel için özel olarak bir araya gelerek bir performans yapmışlardır.


İletişim

Nedim Hazar Film ve Mzik Yapımı

Gnll Caddesi 27/5
Burgazada - Adalar
34975 İstanbul

+90 (0) 216 - 381 15 30

Mehbeerenstr. 11
86899 Landsberg am Lech
Almanya

+49 (0) 8191 - 5549

Nedim HazarNedim Hazar