Başım Belada

Başım Belada - FLV Ein Ausschnitt aus dem Film

Synopsis

“Başım Belada”da çeşitli sansür uygulamalarıyla on yıllarca radyo ve televizyondan uzak tutulan; hapisler yatmış, sürgünler yaşamış ama söyledikleri hepimizin dilinde olan sanatçılarımızın şarkıları gündemde. Ahmet Kaya’nın 1990’da kaydettiği parça, mecazi olarak, sanat yaşamı boyunca “başı belada” olan Ruhi Su’dan, 70’li ve 80’li yılların düzen karşıtlarının sesi olan Zülfü Livaneli’den, bugün bile müziklerini yasaklar ve tutuklamalara rağmen icra etmeye çalışan Grup Yorum’a kadar gelen bir süreçte; muhalif müzisyen ve grupların fiili durumunu dile getirdiği gibi, psikolojilerini de yansıtıyor.

Kartal Cezaevi’nin önünde görüşçü insanlardan “Ahmet Kaya aslında yaşıyor”, tüyosuyla yola çıkan “Hayatımızın Fon Müziği Ekibi”, Zülfü Livaneli, Derya Köroğlu, Şanar Yurdatapan, Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, sosyolog ve gazeteci Can Kozanoğlu’yla röportajlar yaptı. Grup Yorum, Kardeş Türküler, Yeni Türkü gibi grup ve sanatçıların konser ve provalarında hazır bulundu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kasım 2006’da düzenlenen “Free Muse – Uluslararası Müzik ve Sansür Konferansı’nda “başlarına gelen” belaları dile getiren Selda Bağcan, Ferhat Tunç gibi sanatçıları görüntüledi.

Bu bölümde Ruhi Su, Ahmet Kaya ve Zülfü Livaneli’nin daha önce televizyonda yayınlanmamış konser görüntüleri de yer almaktadır.


İletişim

Nedim Hazar Film ve Mzik Yapımı

Gnll Caddesi 27/5
Burgazada - Adalar
34975 İstanbul

+90 (0) 216 - 381 15 30

Mehbeerenstr. 11
86899 Landsberg am Lech
Almanya

+49 (0) 8191 - 5549

Nedim HazarNedim Hazar