• Main /
  • Hareket Halinde Türkiye - İzleyici Görüşleri

Hareket Halinde Türkiye - İzleyici Görüşleri

Hakan Oğuz / 17.08

Umarım başkaca evrensel ve sevgi kokan  çalışmalarınızı da izleme fırsatım olur.

Yaşar Kurt / 17.08

dün gece senin çektiğin bir belgeseli izledim ntv de.cok güzel ve etkileyici idi.

Suat Oktay Şenocak / 07.08

Merhaba…

NTV’de yayinlanan “Hareket Halinde Turkiye” adli calismanizdan oturu sizi kutluyorum…

Simdiye kadar yayinlanan her bolumu guzel ancak ozellikle Türkiye’ye gelen yabancıların islendigi “Beni Bekleme” adli bolumu ilgiyle izladigimi vurgulamak isterim.

Hüseyin Ulaş Güdek / 26.07

sadece samimi merakimdan dolayi size bir soru yoneltmek istiyorum: Acaba belgeselinize konuk ettiginiz ve hikayelerinin gercekten de beni etkiledigi “Metal Muzik” tutukunu dort irakli genc muzisyeni zorunlu olarak yerlestirildikleri Sivas sehrinden İstanbul’daki “Judas Priest” ve Metallica" konserlerinden birisine (masraflari NTV ya da size ait olmak uzere) samimi olarak davet ettiniz mi yoksa etmediginiz mi? Bu soruma olumlu bir cevap almayi cani gonulden istiyorum. eger bu gencleri, soz konusu konserlere davet etmek aklinizdan bile gecmediyse, belgeselinizin - ozellikle gocmenler bolumunun- bende yarattigi samimi etki buyuk bir yara alacaktir. 

Yasin İpek / 26.07

Ben Kayseri’den Dinler Tarihi uzmanı Yasin İPEK. Geçenlerde tesadüfen ntv’deki programınızı izledim ve gerçekten çok hoş bir çalışma yapmışsınız. Şu aralarda İrandan inançlarından ötürü göç eden  Bahailerle ilgili bir çalışma yapıyorum ve şayet sizlerde bu konuda biraz araştırma yapmışsanız çok fazla bir kaynak olmadığını tespit etmişsinizdir. size bu maili yazmamın sebebi; bu konuda, kaynaktan ziyade çalışmalarımda bana yardımcı olacak kişi yada örgütlerle temasa geçme konusunda yardımcı olabilirseniz inanın çok mutlu olurum. 

Zeynep Taşkın / 24.07

Nedim merhaba

senin bu harika dizini maalesef seyredemiyorum; kaciriyorum. Dün de bir arkadasim aradi, cok begenmis dünkü bölümü, ama araya reklam girmesine sinir oluyormus…

Emre Erdoğan 13/07

Hareket Halinde Türkiye adlı belgeseliniz için tebrik ederim. Gerçekten çok başarılı bir belgesel. Çalışmlarınızın devamını dilerim. 

Ferhat Çıra  - Diyarbakır 31 Temmuz 2008, Perşembe 12:54  

Dr. Ulrike Dufner Hanım gerçekten bu konunun belkide Türkiyedeki uzmanlarından bir tanesi programın kamera çekim stili de oldukça farklı ve güzel. Ulrike Hanım seni çok seviyoruz :) 

Zafer Toprakçı  - İstanbul 14 Temmuz 2008, Pazartesi 14:03  

Öncelikle bu belgeseli yayınladığı için NTV ye ve Nedim Hazar a teşekkür etmek istiyorum. ülkemiz gerçeklerini bu kadar çarpıcı ve sürükleyici şekilde anlattıkları için, bizi bize anlattıkları için. Sorunlarımızı çözmek için önce anlamak gerekiyor. Böyle yapımlara ağırlık verilmeli. sygılarımla 

mert kasap  - İzmir 11 Temmuz 2008, Cuma 21:11  

bu ülkenin böyle programlara ihtiyacı var. böyle bir program yaptığınız için teşekkür ediyorum 

kader cizreli  - Diyarbakır 10 Temmuz 2008, Perşembe 19:44  

merhaba.ben Türkiye"de göç sorunun en çok yaşandığı şehirlerden birinde yaşıyorum:Diyarbakır"da.dolayısıyla zorunlu göç mağdurlarının yaşadığı ekonomik, sosyal, siyasal, psikolojik sorunları yakından gözlemleme ve tanıma fırsatım var.ve bu sorunların çok kapsamlı olmasada bir yerlerde dile getirilmesi beni çok mutlu etti.bundan dolayı sizlere teşekkür ederim.belgeseliniz çok güzel, tabii kattığınız tespitler, yorumlar ve araştırmalar..keşke zorunlu göçün arka planını açıklayabiliecek kadar cesur olduğumuz programlarda izleyebilsek…yine de ellerinize sağlık 

mehtap özdemir  - Bolu 10 Temmuz 2008, Perşembe 18:31  

öncelikle iyi çalışmalar.yaptığınız belgeseller olağanüstü.tebrikler.bir sorum olcak,bunlar tekrar izleme imkanımız varmı acaba? 

Evrim Karakaş  - İstanbul 10 Temmuz 2008, Perşembe 02:46  

Böyle güzel bir belgesel yaptığınız için teşekkür ederim. Herkesin izlemesi gereken bir belgesel. Özellikle müzikleri çok güzel… keşke otobüste dikkat çekilen konuları yukardakiler de duysa… 

uysalhan  - Diyarbakır 10 Temmuz 2008, Perşembe 02:13  

Gezip gören, analiz eden, gittiği yerlerdeki insanların sıkıntılarını paylaşan siz değerli düşünür ve yazarlar, bütün güzelliklere layıksınız. İnsanların hayat şartlarının siyasiler tarafından düzeltilmesi gerekiyor denmiş. İyi de, toplum mimarları siyasiler değil düşünürler, akademisyenler ve sanatçılardır. hayatı yaratan, ülke sıkıntılarını sırtlanan emekçilerin tek dostları düşünür, akademisyen ve sanatçı kesimdir. Yani “Aydın"lar. El öpmenin anlamını da biliyorsunuz düşüncesiyle, otobüs yolcularının saygıyla ellerinden öperim.. 

Evrim Yılmaz  - Ankara 03 Temmuz 2008, Perşembe 03:21  

İnanılmaz güzel bir belgesel. Müzikleriyle ve anlattığı hikayelerle beni çok duygulandırdı. Yeni bölümünü heyecanla bekliyoruz. 

Hakan Öner  - Eskişehir 02 Temmuz 2008, Çarşamba 23:39  

bence çok güzel bir belgesel olmuş..Özelliklede müziklerde Erkan Oğur gibi bir ustayla çalışmanızdan ötürü belgesele büyük bir kalite katmışsınız..

İTÜ Sözlük’ten:

müzikleri aşmış belgesel.sadece mültecilerle ilgili olan bölümü izlemiş biri olrak söyleyebilirim ki bu belgesel;gerek müzikleriyle gerek yaşam öyküleri ve o insanların suratlarındaki ifadelerle insanın çok iyi içine işliyor.benim gibi bir öküz bile zaman zaman duygulandı bu belgeselle.özellikle siyasi,sosyal,dini vb. nedenlerle ülkelerini terketmek zorunda kalan mültecilerle yapılan söyleşilerin olduğu kısım insana çok şey öğretir gibi.hepsinin ortak noktası nefret dolu olmaları,hiç kimseyi sevmemeleri, sevememeleri.afgan mülteci hamid askezadi(yazılışından emin değilim) nin anlattıkları çok etkileyiciydi.kendisi çoğu mülteciden farklı olarak cinsel tercihi sebebiyle ülkesini terketmiş.sonra da birleşmiş milletlere mültecilik başvurusu yapmış.ancak onun dosyası hep bekletilmiş ve işleme konulması hep geciktirilmiş.o da daha fazla dayanamamış.yapabileceği en iyi şeyi düşünmüş ve karar vermiş.her gün van daki bm temsilciliğinin önüne gelip,binayı taşlamış ve camlarını kırmış.binanın önünde bağırıp durmuş.3 4 gün bunu yaptıktan sonra ciddiye alınmış ve dosyası işleme konmuş.sonra mültecilik başvurusunu kanada nın kabul ettiğini öğrenmiş.bir de ırak ta heavy metal yapan gençlerin öyküsü var.müziğe aşık bu gençler;hem ırak ta aldıkları kötü tepkiler hem de kısıtlı imkanlar yüzünden ülkelerini terketmek zorunda kalmış.türkiye ye yolculuğa başladıklarında çok az paraları ve de gitarları varmış sadece.sonra gitarlarını satmak zorunda kalmışlar.hayko cepkin ve aylin aslım ın öderliğinde onlar için bir gece düzenlenmiş.elde edilen gelirlerle de onların temel ihtiyaçları ve gitar alımı için harcanmış.müzik aşkı için yaptıkları gerçekten çok etkileyiciydi.belgesel 6 bölümden falan oluşuyor.başka konuları da ele alacaklar.ancak izlenilen yalnız bir bölüm bile belgeselin ne kadar güzel ve etkileyici olduğunu göstermeye yetti.izlenmesi tavsiye edilir.

Ekşi Sözlük’ten;

“kaçış, dönüş, arayış öyküleri” alt başlığıyla sunulan belgeselde hareket etmek zorunda bırakılan insanların öyküleri anlatılıyor. güneydoğu’dan karadeniz’e fındık toplamaya giden mevsimlik işçiler ve mülteciler üzerine olan bölümlerini izledim; bence olmuş bu.

(marido, 06.04.2008 19:00)

2 bölümü yayınlanmış, güzel müzikleri olan, kaliteli bir ntv belgeseli

(misha, 10.07.2008 13:55)

bölümlerle ilgili bilgilere, yapım esnasında çekilen fotoğrafların bir kısmına ve de izlerken duyduğunuz müziklere http://www.ntvmsnbc.com/...halindeturkiye/default.asp adresinden ulaşabileceğiniz belgesel.

(demcan, 02.08.2008 09:42)

son zamanlarda yapılmış en iyi belgesel serisi dense yeridir. ekip de belgeselin adı gibi, hareket halinde hep. hiç üşenmiyor hiç sıkılmıyor, her yere koşuyor herkesle konuşuyorlar. bravo.

(siboreta, 20.08.2008 22:32)

mültecilerle ilgili olan bölümüne * bu gece denk geldim, izledim ve çok başarılı buldum. bilgilendiriyor, hislendiriyor, ilham veriyor; daha ne olsun!


İletişim

Nedim Hazar Film ve Mzik Yapımı

Gnll Caddesi 27/5
Burgazada - Adalar
34975 İstanbul

+90 (0) 216 - 381 15 30

Mehbeerenstr. 11
86899 Landsberg am Lech
Almanya

+49 (0) 8191 - 5549

Nedim HazarNedim Hazar